Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut

AIHE: 106 Style -95

106 Style -95 18.12.2014 09:18 #38455

 • iiKster
 • iiKster hahmo
 • Poissa
 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 610
106 Style -95

Raotetaan vähän tallin ovia suurellekkin yleisölle ;)


Juuri hankittuna, vakio 1.1 style


Johdanto
Elettiin pääsiäisen tienota 2014, Auto Saloon ja ACS/TCS näyttelyiden välistä aikaa. Kaverilla oli leima menossa umpeen vm -95 106 1.1 Stylestä ja aika ei kuulemma oikein riittänyt pikkuvikojen korjaamiseen, siispä tämä tuli lunastettua tallintäytteeksi. Pikkuvikoja oli muun muassa palanut kansipahvi, jarrut loppu, akku tyhjeni itsekseen yms muuta pientä kivaa. Plussaa autossa oli että koppa oli käytännössä ruosteeton ja lakkapinta käytännössä ehjä, tosin täysin mattaantunut.

Kun näyttelyiden kiireet oli takana alkoi auton tutkiminen. Täsä vaiheessa auton rakentelusuuntaus ja projektitavoitteet lyötiin lukkoon:

* Auto tullaan leimaamaan.
* Tehot nostetaan asialliselle tasolle.
* Ulkoasu pidetään vakiona vanteita ja ajokorkeutta lukuunottamatta.
* Kaikki turha paino pois (paria karkki lisävarustetta lukuunottamatta ;) ) .
* Väsynyt maalipinta entisöidään.


Projektin aloitus
Projekti aloitettiin nyppäämällä moottori keulilta jotta konehuoneen vakiopaikat saadaan putsattua ruosteesta ja maalattua. Homma eteni kaavalla pesu, hionta, hiekkapuhallus, hapotus, pohjamaali, pintamaali. Pintaan tuli joulunpunainen 1K maali joka poikkeaa korinväristä, ajatus oli että “saahan se näkyä että täälläkin on käyty…”


Kone pois ja ruosteiden paikkailua

Maalissa, kamera väänsi sävyn vähän hassuksi...Moottori
Koska kansivikaista TU1 pataa oli turha lähteä ehjäämään niin konehuoneen täytteeksi tuli TU5JP4 moottori TU5J4 (106 GTi) imu-, pako, yms hilppeillä. Tällainen paketti kun sattui olemaan valmiiksi tallissa edellisen projektin kariuduttua alkutalvesta 2013.

* J4 pakosarja sopii JP4 koneeseen jos käytetään J4 öljypohjaa, kannen suhteen bolt on.
* Imusarja sopii kanteen kun sille kairaa parit uudet reijät jengoineen kiinnitystä varten.
* Öljynsuodatin muuttui J4 malliseksi, öljynsuodinjalka pois, yhteen reikään tulppa, J4 öljysuotimen jengakiinnitys kiinni = valmista.
* Öljypohja yms on bolt on


Kanteen kairattuja jengoja

Imusarja paikoillaan

Öljysuotimen muutos ja reijän tukkiminen

GTi öljypohja

Kone istutettuna


Käyntikunnossa...

Nämä sovitukset oli tehty jo aikaisemman projektin aikoihin joten paketti oli valmis tiputettavaksi sitään.Sähköt
Stylestä poistettiin antennijohtoa lukuunottamatta kaikki piuhat ja ne korvattiin GTi johtosarjalla yksinkertaisuuden nimissä. Ruiskua ohjaa GTi ecu, briteissä pojat ovat kehuneet että tämä toimii yhdessä TU5JP4 koneen kanssa mutta saas nähdä. Samalla vaihtui sulakeboxit. Koska getarissa (joka on uusikoppainen) on toisenlainen sulaketaulu kojelaudan alla kuin vanhakoppasessa niin vaihdoin sitten kojelaudankin. Myös mittaristo vaihtui GTi versioon, tässäkin oli bonusta: jengamittari kellon sijaan, digitalikello ja ennen kaikkea komia mittarilukemat… Senverran jouduin pilkkomaan johtosarjaa että takavaloille menevät liittimet otin vanhasta johtosarjasta, liittimet kun ovat eri uudemmassa vert. vanhemmassa kopassa.


GTi mittaristo

Kun sähköjä kerta tehtiin niin autoon eksyi kaukoohjattava keskuslukitus sekä sähkölasit. Sähkölasit ja keskuslukitus ovat tavallaan turhat mutta vaan niin kivat niin annoin itselleni anteeksi näiden suhteen. Nämä on ne karkit mistä puhuin alussa.Alusta & jarrut
Koska auto oli alkujaan 1.1l tehopakkauksella varustettu yksilö niin alusta meni luonnollisesti uusiksi. Vakiona kun autossa ei ole kallistuksenvakaajia, löysät jouset, jäähdyttämättömät etujarrulevyt & rummut takana ja bonuksena 3- pulttinen jako. Etutolpat ja tukivarret heitettiin mäkeen kaikkine hiluineen ja tilalle tuli GTi:stä otetut osat. Hassua sinäänsä ettei mikään pulju täällä meilläpäin osannut myydä kannatinkumeja 24mm etuvakaajaan, loppulta tuli sitten hankittua Powerflexsin mustat briteistä tilattuna. Jousina toimii Weitechin Berlingoon tarkoitetut -40mm jouset, katotaan miten hyvin toimivat ja menevätkö vaihtoon kuinka ripeästi… Voidaan vaihtaa sitten samalla kun keksin vaihtaa getarin vakiojarrut edestä isompiin.

Takarummut 3-pulttisella jaolla meni luonnollisesti myös metallikierrätykseen. Samalla taka-akseli osoittautui mädäksi joten sekin meni vaihtoon, onneksi ehjä ylimääräinen oli jo tallissa. Uuteen akseliin tuli getarin jouset ja vakaaja, uudet puslat ja 2K maali pintaan, akseli on sitten sävy-sävyyn öljypohjan kanssa. Jarruiksi tuli GTi vakiot takalevyt. Tässä oli taas kiva ylläri, vanhanmallinen rumpujarrullisen käsijarukahvan tapa ottaa kiinni käsijarruvaijereista ei sopinut yhteen levyjarrullisen käsijarruvaijereiden kanssa. Hetki meni kun pengoin oikeanlaisen käsijarrukahvan esiin....


Öljypohja & vakaaja

Rempattu taka-akseli

Ohjaus pysyi alkuperäisenä, tehostamattomana, eli kevyenä. Rattia saa pyörittää vähän enemmän kuin tehostetussa jos haluaa renkaat ääriasennosta toiseen mutta tämän kanssa on nyt vaan elettävä, ohjaustehostin pumppuineen hiluineen painaa liikaa verrattuna saatuun hyötyyn.

Nyt kun alusta ja jarrut muuten oli kasassa niin piti enään vaihtaa jarrutehostin ja pääsylinteri. Tehostin vaadittiin maahantuojan eroavaisuustodistuksessa, pääsylinteriä ei. Toisaalta pääsylinteri on isompi getarissa kuin mitä auton vakio oli niin miksei sitä sitten samalla vaihtaisi…Sisusta & Laihdutuskuuri
Sisustan muokkaaminen alkoi ruuvamalla, repimällä ja leikkaamalla kaikki kattopahvia lukuunottamatta irti. Äänieristysmatto lensi palasina roskiin lukuunottamatta pientä rinkulaa jonka jätin sisäilmaflektin ja tulipellin väliin estämään helinää. Usein lattiamatto jätetään pois painonsäästö syistä mutta tässä tapauksessa matto meni takaisin kabiiniin, autolla kun tullaan ajamaan kadulla niin paljas maalattu lattia kuluisi turhan nopeasti kun kilometrejä tulee aikalailla enemmän kuin puhtaalla rata-autolla. Mittaristosta ja kojelaudasta olikin jo aikaisemmin juttua, ne siis vaihtui GTi:stä otettuihin. Penkkien välissä olevalle muoviselle klöntille johon sähkölasien kytkimet ja vaihdekepin pussi kiinnittyvät en löytänyt käyttöä joten se heivattiin mäkeen. Jotta vaihdekeppi saisi olla pussissa niin lyhensin keppiä noin 3cm, laitoin karvalakkimallin kumipussin ja -nupin ja lopulta ruuvasin pussin kiinni kepin kiinnityspultteihin.

Vaihdekeba

Sisustan yleisilme

Ekat hiilarit

Jakkaroiksi tuli eteen GTi orkkis penkit kiskoineen, turvavöiden vastakappaleet tosin vaihtuivat malleihin joissa ei ollut kiristinpanosta, näiden ohjausta kun ei autossa ole. Ratiksi soveltui 205 GTi ruori joka tulee aavistuksen verran enemmän esiin kuin vakio ruori, vilkun palautusmekanismi tosin vaati muokkausta. Takapenkki, hattuhylly, takavyöt yms jäi laittamatta, eipähän tarvitse ottaa porukkaa kyytiin…

Painonsäästöä jatketaan poistamalla turhia osia ja laittamalla niiden jättämiin aukkoihin hiilikuitupaneelit. Projekti alkoi korvaamalla radion ja tuhkakupin (jotka lensi kuikkaan) jättämät reijät sekä bensapumpun läpyskät ja pari pienempää osaa hiilikuitupalikoilla. Tulevaisuudessa hiilaria tullaan käyttämään eri pisteosissa enemmänkin jahka aika ja lompakko antaa myöten. Konepeitto, takaluukku ja ovet jäävät ainakin toistaiseksi peltisiksi kustannus syistä.Turhina poistettuja palikoita
* Takalasinpyyhin moottorineen
* Radio, antenni ja kajarit
* Turvavöiden pyrot
* Takapenkki & vyöt
* Äänieristeet lattiasta, ovista ja kyljistä
* Bensatankin aktiivihiilipömpylä
* Vararengas, renkaan teline, tunkki & hilut
* Ovenkahvat sisältäVaihteensiirtotangot & quickshift
Vaihteensiirtotangot olivat tuttuun tapaan mallia kulahtaneet ja väljät. Homma korjattiin kierretangonpätkillä ja Bilteman pallonivelillä. Pallonivelissä on jopa lukitussokka joka estää nivelen pullahtamista ulos pallosta.

L-muotoinen vaihteensiirtopalikka oli myös tulllut tiensä loppuun. Välystä oli melkolailla mielettömästi ja tämä välys välittyi vaihdekeppiin “soppakauha efektinä”. Ratkaisu oli laittaa pitkä pultti akseliksi ja messinkiset puslat pultin ympärille, näillä soppakauha rauhoittui. Monet firmat kuten esim baker myy Quick Shift palikkaa joka pultataan L-raudan päälle ja vaihteensiirto lyhenee. Saman sai aikaiseksi poraamalla pallo irti raudasta, laittamalla uuden pallon jatkomutteriin ja pulttaamalla jatkomutterin kiinni alkuperäisen pallon jättämään reikään. Jos vaihteensiirron haluaa normaaliksi niin otetaan jatkomutteri pois ja korvataan pultti mutterilla. Vaihteensiirron matkaa voi säätää rälläköimällä mutteria sopivan pituiseksi :P


Uudet siirtotangot

Vanha siirrin

Uusi siirrin


Etupuskuri, syylari, flekti

Keulalle tuli pikkulohkon syylari. Hyllyssä lojuu GTi mallinenkin mutta tämä oli niin kulahtanut ettei se oikein hotsittanut. Jälleen kerran briteissä on tätä moottori-syylari komboa käytetty, laitetaan isompi syylari keulille jos lämmöt nousee liikaa. Flekti tuli getarista, tämä ei tietenkääm mitenkään nätisti tahtonut mahtua syylarin taakse joten se sijoittui sitten syylarin eteen. Vähän joutui puskuria muokkaamaan mutta paikoilleen meni.


EtupuskuriSuunnitelmia tulevaisuuteen

* Pientä remonttia jotta auto saadaan leimattua (aurauskulmat, huohotus, yms)
* Jotkin sopivat vanteet, nyt alla on C5 alupellit 195/50R15 renkain jotka on vähän isot.
* Hiilarista ovipahvit eteen, taakse ja takaboxin kanteen
* Hiilaria takakontin tuuletus-, takavalojen- yms aukkoihin
* Myllytys
* Vakio ilmanputsari moottorille, jahka sellaisen jostain löytää
Viimeksi muokattu: 07.07.2017 12:20 : iiKster.
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 18.12.2014 22:55 #38460

 • Benkku
 • Benkku hahmo
 • Poissa
 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 2364
Tuo 'oravat' läpipäästävä vaahtomuovi'suodatin' kannattaisi vaihtaa kunnolliseen -siis suodattimeen joka suodattaakin.
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 18.12.2014 23:03 #38462

 • iiKster
 • iiKster hahmo
 • Poissa
 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 610
Juu, tuo "suodatin" pitää oravat ulkona moottorista remontin ajan. Kuten tuossa jo mainitsin niin vakio suodatinboxi tulee tilalle. Boxi pitäisi olla jossain tallessa, kun vain tietäisi tarkalleen missä :S

Samoin tuo huohotus menee uusiksi ihan jo toimivuutensa takia, tuskin se tosin leimallekkaan kelpaa.
Viimeksi muokattu: 18.12.2014 23:05 : iiKster.
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 19.12.2014 06:22 #38467

 • basilè
 • basilè hahmo
 • Poissa
 • Varapuheenjohtaja
 • TkuPugs president
 • Viestejä: 1226
#ACSTCS2015

:kiss:
expug's: 205 XR -88, 405 SRi -90, 406 2.2 Coupé -03, RCZ THP200 -10, 405 Mi16 -88, 106 S2 Rallye -97, 205 1.9 GTi -92, 2x406 GrW 3.0 V6 Executive -03

nyksät: RCZ THP200 -10,
406 Coupe -03,
406 GrW Exe V6 -03,
405 Mi16 -89,
405 Mi16 -90,
306 S16 -94,
205 GTi 1.9 -89
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 23.01.2015 08:10 #38662

 • iiKster
 • iiKster hahmo
 • Poissa
 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 610
Projekti on jatkunut muun muassa liimanhaistelulla. Pieni takapakki tuli kun alipainepumppu sanoi sopimuksen irti, onneksi saksan ebayn kautta tuli uusi viikon odottelun jälkeen.

Pannuhuoneeseen rakensin ovipahveja varten “tyylikkään” pöydän alumiiniprfiilista ja lasilevystä sohvan päälle.

Ovipahvit tuli laminoitua, malliksi tuli “Rallye” tyyliset vain oven keskiosan peittävät pahvit. Materiaaliksi valikoitui 3k 2/2 200gm2 hiilari twilil kahtena kerroksena, epoksina toimi SP 115. Kun laminoin pahvit lasilevyn päällä tuli pinnasta joka oli levyä vasten kiiltävä ja toisesta puolesta mattapintainen kiitos karhennuskankaan.

Ovipahvit tuli tehtyä seuraavalla reseptillä:
- Ovipahvista tein pahvisen sapluunan.
- Pannuhuoneeseen rakensin tyylikkään laminointitason
- Levyn perusteellinen putsaus liuottimella, claybarilla ja nopea myllytys ceriumoksiidipohjaisella aineella.
- Mittasin pöydälle sopivan alueen kahta ovipahvia varten
- Pöytään kaksipuolinen teippi alipainesäkkiä varten.
- Teipatun alueen sisäpuolelle pari kerrosta vahaa ettei epoksi tarraa kiinni lasiin.
- Lasille epoksia, hiilaria, lisää epoksia, toinen kerros hiilaria, vielä enemmän epoksia, karhennuskangas, perforoitu irroituskalvo, imuilmahuopa, alipainesäkki ja liitin letkuineen.
- Alipainepumppu käyntiin.

Säkkiin kun imaisee alipaineen niin hiilikuitu painautuu lasia vasten, ylimääräinen epoksi painuu hiilarin, karharin ja perforoidun irroituskalvon läpi imuilmahuopaan ja jää siihen. Imuilmahuopa autaa myös tasaisen alipaineen saavuttamiseen ylimääräisen epoksin poiston lisäksi.

Alipainepumppu sai käydä noin 5 tuntia, laminaatin irroitin lasista seuraavana päivänä. Valmis levy painoi 317g, tästä tulee siis kaksi ovipahvia ja jämistä saa vielä jotakin pienempiä peitepaneeleja.

Levyyn teippasin ovipahvin ääriviivat noin suunnilleen ja tussilla sitten tarkemmin. Vähän joutuu vielä viivottimella himmaamaan viivoja ennen kun leikkaa koska sapluuna oli näköjään aika suurpiirteinen…


Pöytä ja sapluuna


Alipaineessa


Ylimääräistä epoksia


Valmista (matta) pintaa


Valmista (matta) pintaa lähempää


Valmista (kiiltävää) pintaa


Ääriviivojen tekoa.


Pahvin sovittelua, vähän joutuu vielä trimmaamaan.Pienempiä palikoita odottamassa asennusta, näitä tarvitaan melkoinen läjä...

Katotaan seuraavalla kerralla jos saan tehtyä jotain osia jossa olisi vähän muotojakin ;)
Viimeksi muokattu: 07.07.2017 12:22 : iiKster.
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 23.01.2015 21:17 #38678

 • Tuuba
 • Tuuba hahmo
 • Poissa
 • Eversti
 • 205 "RinCessa" EW10J4S TIC
 • Viestejä: 1511
Mitä maksaa jos teet mulle tuota levyä parin auton ovipahvien/korireikien tarpeen verran? Sulla nyt niin kovetut vehkeet! :)
Talouden kulkineet:
BMW X5 E70 3.0sd '08
508SW 2.0 HDi ´12
205 "RC" Turbo
207 HDi

Ex-PSA:
406 GrW 3.0 V6 A ´00, 407 SW 2.2HDi170, 407 SW 3.0V6 A, 405 Mi16, 406 Coupé 3.0V6 ´98, 307 Break 2.0 ´03, 206 RC ´05, 406 1.8 16V ´98, 405Mi16x4 ´90, 406 HDi 2.0 110 GrW ´00, Xsara 2.0 HDi Break ´00, Citroën Saxo 1.1SX ´98, Citroën Visa 1.1 RE ´84
www.facebook.com/tuubaxmotorsport
www.protoparts.fi
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 23.01.2015 23:30 #38682

 • iiKster
 • iiKster hahmo
 • Poissa
 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 610
Pitää laskeskella vähän millaiset nuo kulut on (hiilari, epoxi, vahat, teipit yms yms), palaillaan astioille YVn puolella ma-ti paikkeilla. Jos muilllakin on samantapaisia tarpeita niin YVllä voi kysellä, pidetään projektitopikki siistinä ;)
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 05.03.2015 11:22 #39182

 • iiKster
 • iiKster hahmo
 • Poissa
 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 610
Nuppi turvoksissa ollaan haisteltu liimoja ja siistitty autoa sieltä täältä.
Lisätään kuvia myöhemmin mutta alle nyt pieni tiiseri konetilasta palikoiden sovittelusta...


Kuskin ovessa oli se perinteinen lommo joka tulee kun paukkuva rajoitintappi otetaan pois ja ovi aukeaa liikaa. Tämän ajattelin oikaista kuumaliima - liukuvasara menetelmällä, kuumailmapistooli - paineilmapurkki kun ei tehonnut. Noh niinhän siinä kävi että kuumaliima tarttui turhankin kovaa lakkapintaan ja lakka lähti, lommo tosin oikaistui aika hyvin. Lakkavirheet näkee kivasti kun vetäisin 120p paperilla pintaa vähän mataksi.


Lommo


Lakkavirheet

Elikkä ovi maalataan. Maalausta varten kun nyppäsin kumilistan keskeltä ovea pois tuli mieleen että pitäisiköhän kaikki noi listat rykäistä kuikkaan, nuo kun on teipillä kiinni niin alla ei ole reikiä... No katotaan sitä sitten myöhemmin, onhan tässä vielä vajaa kuukausi aikaa ennen messuja.
Viimeksi muokattu: 07.07.2017 12:22 : iiKster.
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 13.03.2015 12:54 #39261

 • iiKster
 • iiKster hahmo
 • Poissa
 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 610
Nyt kun sain kontinpohjan ja kuskin oven maalattua tein virheen ja ajattelin että eihän tässä mikään kiire ole, pari kuituosaa ja myllytys niin autohan on "valmis"... Peruutin auton ulos pesua varten niin tallin ajorampilla kuului "KLONK-rrrrhhh..." ja auto sammui. Nopean vikaanalyysin jälkeen totesin että jakohihna oli hypännyt paikoiltaan. :S

Tarkemmalla tutkimisella selvisi syy hihnan putoamiselle, ajorampilta löytyi ohjurirulla ja katkennut pultti. Pulttikin oli katkennut kivasti pari milliä lohkon sisään joten tynkää ei oikein saa ulos moottorin ollessa paikoillaan. :angry:
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 13.03.2015 17:17 #39266

 • Jii
 • Jii hahmo
 • Poissa
 • Mestarieverstiluutnantti
 • pösöjen parissa pelleilyä kohta 30 Vuotta :D
 • Viestejä: 1346
voihan perjantai 13.

Ja kun ei taida mennä ihan vaan uudella hihnalla tuokaan.. eli kansi auki jne.... no kiireeksi pukkaa sielläkin siis :D
Peugeot: 106 XSi 1,6 vm92, 106 XSi 1,6 vm94, 306 GTi-6 vm97, 306 XSi vm94, 306 HDi Break vm01, 309 GTi vm89, 309 GTi Dimma vm89, 309 GTI 5D vm89, 405 T16 vm93, 406 GW 3,0 vm 98, 504 Pick-up vm84, 604 SL vm76, 604 GTi vm84. 605 SRTi vm95
Muut: Lancia Delta HF integrale 16V vm88/89, Fiat 130 3,2 V6 vm72, MB ML55AMG vm01, Audi D2 S8 vm98 + purku autot :D
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 13.03.2015 18:06 #39267

 • iiKster
 • iiKster hahmo
 • Poissa
 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 610
Meniskin "vain" hattu irti jne, tuossa kun joutuu nyppäämään koko pannun irti että saa kairattua tuon katkenneen pultin kuikkaan jotta saa uuden rullan asennettua...
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 14.03.2015 19:57 #39271

 • iiKster
 • iiKster hahmo
 • Poissa
 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 610
Päivän epistola:
- Moottori ulos
- Ohjurirullan pultin jämä pois jotta uuden rullan saa paikoilleen.
- Pannu takaisin.
- Kansi irti.
- Syylarit sun muut ei kanteen liittyvät palikat takaisin paikoilleen, (valot, ecn teline ja vetareiden napamutterit jää huomiselle).


Tuomio oli aika karu, jokaisessa männässä on jäljet pakoventtiileistä, ykköspytyssä imeventtiilitkin on osunut. :S

Maanantaina pitänee kiikuttaa kansi aamusta koneistamolle jossa saavat vaihtaa vääntyneet venttiilit ja hajonneet ohjurit, samalla seetien hionta. Toivotaan että ehtivät tällä viikolla nypätä kannen kuntoon niin ei tule kiire....

(Vai löytyykö foorumilta joku joka ehtii, osaa ja jaksaa tehdä tuollaisen projektin johonkin tasitelijaveli hintaan? YV:llä tavoittaa) ;)
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 23.03.2015 22:12 #39341

 • iiKster
 • iiKster hahmo
 • Poissa
 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 610
Sain auton tallista työntämällä ja auton pestyä. Koska edessä oli myllytys niin pestiin sitten pidemmän kautta eli:
- Bioliuotin (Bilthamber Surfex-HD)
- Raudonpoisto (Gyeon Iron)
- Pienpoisto (Gyeon Tar)
- Shamppoo tujulla suhteella (Gyeon bathe)
- Huuhtelu
Sitten auto talliin ja Bilthamberin Soft savella auto vielä lävitse. Hyvin oli kemikaalit purreet koska saveen enään jäännyt paljoakaan röynää. Konepelti oli senverta karussa kunnossa että päätin vetäistä sen aluksi 2000 vesihiomapaperilla ennen myllytystä. Maalia oli kalvopaksuus mittarin mukaan noin 150 mikronia joten välitöntä vaaraa puhkihiomiselle ei ollut. Hionnan jälkeen myllytys eteni kaavalla Flexipadsin karvalaikka + Scholl Conseptsin S17+ tahna pari kierrosta ja viimeistely Chemical Guisin sinisellä HEX-laikalla ja Schollin S30+ tahnalla. Isot pinnat meni näillä aineilla ja laikoilla, pienemmillä pinnoilla karvalaikka korvattiin Oranssilla HEXillä. Huomenna Auto menee taas liukkaripesuun ja (toivottavasti) auringonvaloon jotta näkee vedetäänkö velä kierros jollain laikka-aine kombolla vai vain vahat pintaan.
50/50 apparin ovesta S17+ jälkeen

Kuskin lokari

Selfie :PKuskin ovikin tuli maalattua. Koska maalari oli sokea ja kädetön niin aplarin määrä oli käsittämätön. Vielä käsittämätömämpää on se että maalari esiintyy ylläolevassa selfiessä... No pahimmat aplarit hioin pois 2000 vesissä ja kiillotus samalla kaavalla kuin muukin auto.
50/50

Valmis, ei priima mutta parempi...


Takakontin lattiakin on sitten maalattu. Huvin, urheilun ja uuden jutun kokeilemisen takia päärin amistella ja vetää maalit telalla. Pohjatöinä pariin ruostekohtaan Deox-Gel muhimaan, hiekkapuhallus ja happomaali pensselillä. Päälle koko kontin leveydeltä hiontapohjamaali vaahtomuovitelalla. Märkä-märälle (tai lähinnä nihkeälle) pari kerrosta punaista vesiohenteista massaa (ohentamattomana) velour telalla ja seuraavana päivänä pari kerrosta 2k lakkaa myös velour telalla. Lakassa oli semmoinen jippo että sen joutui tasoittamaan hennosti pensselillä vetämällä. Lopputulos on tarpeeksi hyvä, jos pohjamaalin olisi vetänyt kunnollisella telalla tai hionut tasaiseksi olisi tulos ollut oikein hyvä.


Kansi tuli takaisin torstaina iltapäivästä ja sain niputettua koneen ja savut otettua lauantai aamuna. Alla nätti kuvatus uusista venttiileistä :P


Messuille tullaan siis toivon mukaan ajamalla ellei nyt mitään katastrofaalista tapahdu.
Viimeksi muokattu: 07.07.2017 12:23 : iiKster.
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 23.03.2015 22:41 #39342

 • iiKster
 • iiKster hahmo
 • Poissa
 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 610
Juttua hiilarista lupailin jo tuolla aikaisemmin.

Tarkoitus olisi saada tehtyä nyt ainakin jakohihnan suojamuovi, puolan suojamuovi, peilien insertit ja ecun suojamuovi hiilarista injektiolaminoinnilla. Alla vähän kuvasarjaa jakohihnan suojamuovista vaiheittain:

Suojamuovi irroitettuna, putsattuna ja vahattuna.

Tehdään lasikuituinen muotti, purulevy estää muottia heilumasta muotin preppauksen, kuidun asettelun ja laminoinnin ajan.

Valmis muotti.

Tarvittavar rojut: Muotti, pari liitintä, hiilaria, karhennuskangas, hartsijohdeverkko ja alipainesäkki. Epoksi, alipainepumppu, hartsiansa ja putket uupuvat kuvasta.


Kuidut muotissa

Säkityskalvo teipattu muotin päälle.

Epoksi imetään muotin toisesta päästä toiseen päähän alipaineen avulla. Epoksin tasaista leviämistä avittaa sininen hartsijohdeverkko. Verkon ja hiilen välissä on karhennuskangas jotta verkko ei tartu hiileen.

Palikka valmiina irroitusta varten.

Oppirahat on maksettava, muutama ilmakupla jäi kuidun ja muotin väliin. :S
Viimeksi muokattu: 07.07.2017 12:25 : iiKster.
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 24.03.2015 12:30 #39344

 • Herbi
 • Herbi hahmo
 • Poissa
 • Ylikersantti
 • Viestejä: 283
Vaikka siellä ilmakuplaa olikin, niin on kyllä hienoa jälkeä! Hatunnoston arvoinen suoritus. :)
306 8v Turbo kuvat ja projekti topic
508 SW 2.0 HDi Allure
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 24.03.2015 17:51 #39347

 • Antti H
 • Antti H hahmo
 • Poissa
 • Alikersantti
 • 406 GW HDi 110, Rouge Lucifer
 • Viestejä: 105
aijai! kiva nähdä että toi työskentelytapa saapuu vähitellen autoihinkin, nättiä!

venepuolella on tullut tehtyä custom-peräsin kisatuunattuun purjeveneeseen, hiilikuituisia lapoja kilpakajakkeja varten yms... Ihmiset aina ihmettelee et lasikuituhommat on sottasia ja haisevia, mut ei kyllä ton injektoinnin kanssa! :D

kova jätkähän ois heittäny tonne väliin tai pohjalle kerroksen kevlaria. Kriittisissä hiilaripalikoissa aika vakiokamaa, hiilikuitukappaleet kilahtaa niin pieneksi ja teräväksi silpuksi että tuo kun ottaa iskun niin jakopääremppa kutsuu. Kevlar on sen verta sitkeää kamaa että pitää kappaletta koossa ja teoriassa (miksei käytännössäkin, tuurihommia) saattaa pelastaa isommalta tuholta.

Näin siis erityisesti hiilikuiturunkoisten veneiden kölipalkeissa.
407 Sport / 406 Sport / 406 HDi / 206 GTi / 504 Berline
ex. 406 306 306 406 405 406 405 405
www.halinen.org
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 25.03.2015 05:47 #39353

 • iiKster
 • iiKster hahmo
 • Poissa
 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 610
Kävi mielessä että Aramiidia olisin laittanut tuohon kerroksen väliin mutta sitä on niin työlästä työstää niin jäi laittamatta. Ajattelin asian näin että tuo jakohihnansuoja on niin suojaisessa paikassa ettei siihen kovin helposti kovia iskuja kohdistu.
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 25.03.2015 06:50 #39355

 • coolbiz
 • coolbiz hahmo
 • Poissa
 • Ylikersantti
 • 406 Coupé V6, vaimolla 206 trendy 1.4 (106 1.1)
 • Viestejä: 271
Näin kun sanot, niin messureissulla ajat Repe-the-rusakon yli ja hän paniikissa hyppää väärään aikaan.. ;)
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 25.03.2015 07:08 #39356

 • iiKster
 • iiKster hahmo
 • Poissa
 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 610
Tilastollisesti epätodennäköistä... Omassa käytössä empiirinen tutkimus on osoittanut seuraavaa:
Vanhakoppainen 106: Muut autot törmää (mun kohdalla kaikkiaan 4 päälleajoa)
Uuskoppaien 106: Eläimet juoksee alle (mun kodalla supikoira, räkättirastas, siili ja jotain pari pienempää) :(

Eli todennäköisempää on että joku tulee kolmion takaa kylkeen tuon 20km siirtymän aikana :S
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

106 Style -95 25.03.2015 21:38 #39361

 • Antti H
 • Antti H hahmo
 • Poissa
 • Alikersantti
 • 406 GW HDi 110, Rouge Lucifer
 • Viestejä: 105
iiKster kirjoitti:
Kävi mielessä että Aramiidia olisin laittanut tuohon kerroksen väliin mutta sitä on niin työlästä työstää niin jäi laittamatta.
No se on kyllä totta! :laugh: itellä kesti Fiskarsin sakset (teollisuusversiot) kaks viikkoa ja joutui teroittamaan päivittäin - leikkasin 20m kevlar-mattoa päivässä. Nii ja aramidi-pöly pitkässä ja runsaassa altistuksessa aiheuttaa solutasolla samoja muutoksia kuin asbesti, eli ei ihan vaaratonta työstää... Mut kaikki kuituhommathan on vähän samaa linjaa. Epoksit itseasiassa pahimpia! Vielä kun ne on varsin hajuttomia tai parhaimmillaan kivan tuoksuisia, ei sitä suojainta viiti laittaa naamalle -> tuplasti pahempi...

Samaa kamaahan noi on. Tai aramid on materiaalinimi, Kevlar on yhden aramid-tyypin kauppanimi. Aramidi-kastiin kuuluu myös Nomex, Twaron, Technora yms. :cheer:
407 Sport / 406 Sport / 406 HDi / 206 GTi / 504 Berline
ex. 406 306 306 406 405 406 405 405
www.halinen.org
Viimeksi muokattu: 25.03.2015 21:40 : Antti H.
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.
Valvojat: Talwar, Cacadu, Sami, Miikka