Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut

AIHE: 405 T16 kytkinhydrauliikan ilmaus

405 T16 kytkinhydrauliikan ilmaus 02.09.2010 16:58 #375

  • Kale
  • Kale hahmo
  • Poissa
  • Tapahtumavastaava
  • 306 S16 '94 + Audi TT 3.2q '07
  • Viestejä: 950
Ei ollut kokemuksia ja niksejä palstaa tällä foorumilla, tämän saa siirtää sinne tulevaisuudessa tai tästä saa tehdä artikkelin. Kiitokset mikkos nimimerkille vanhalla foorumilla vinkeistä työn vaiheissa.

Asian kanssa tuli painittua edellisellä foorumilla. Ajattelin nyt kertoa omat kokemukset asiasta ja miten homma hoitui monen yrityksen ja erheen kautta lopulta kuntoon.

T16 on ainoa 405 jossa kytkimen käyttö on toteutettu jarrunestetoimisilla hydraulisylintereilla. Paketti on "tehtaalla ilmattu", eikä ole tarkoitettu periaatteessa purettavaksi, tosin sylinterit on putkiin kiinnitetty putkisokilla joten irroitettavissa ne ovat. Nesteputken pääsylinterin puoleisessa päässä on myös liitoskohta joka on toteutettu sinisellä holkilla, holkki aukeaa painamalla siinä olevaa kaulusmuovia sisään jolloin sisäpuolella olevat kynnet vapautuvat ja holkki "halkeaa kahtia". Tämän tapahtuessa holkin puoliskoissa olevat venttiilit menevät kiinni eikä nestettä pääse karkuun. Tämä on tehty helpottamaan luultavasti varaosan toimitusta (putki on niin jäykkää ettei sitä pysty taivuttelemaan joten toimituspaketti olisi ollut suurehko jos järjestelmä myytäisiin kokonaisuutena ilman liitoskohtaa). Järjestelmän puoliskoja ei ole myyty erillään vaan ainoastaan yhdellä varaosanumerolla sai koko "ASSY HYDRAULIC" kuten osa nimetty varaosaohjelmassa :P

Periaatteessahan tuota ei siis tarvitsisi ilmailla jollei nyt välttämättä tahdo nesteitä sinne vaihtaa, omassa tapauksessa tilanne oli pakkorako koska muovinen työsylinteri hajosi ulkopäästään koska männän liikettä rajoittava sokka petti ja pullautti männän ulos. Sylinteri oli korjattavissa huolellisesti muovihitsaamalla ja normitilanteessa tuolle sokalle ei juuri rasitusta muodostu.

Työtä varten kannattaa purkaa ilmanotto turbolle pois, sekä akkuteline.

Työ aloitetaan avaamalla liitosholkki painamalla siinä olevaa vaaleaa kaulusta "sisäänpäin" jolloin holkki napsahtaa kahtia. Tämän jälkeen pääsylinteri on irroitettavissa (alkuperäisesti lienee sisäpuolinen sokkakiinnitys, omassa tapauksessa olleesta kiinnityksestä en niin puhukaan mutta se palvelee ja pitää kyllä :lol: ). Lisäksi pääsylinteri on polkimessa kiinni nylonmokkulalla ja lukittu siihen jousisokalla, paina jousisokka sisään ja vapauta sylinteri polkimesta (samankaltainen rakenne kuin "karvalakeissa" vaijerin kanssa.)

Työsylinteri on laatikossa kiinni telineellä joka on kahdella M8 mutterilla laatikossa olevissa pinnapulteissa kiinni, niitä kannattaa löysätä melkein irti asti tai irroittaa kokonaan, sylinteri itsessään kahdella pitkällä M8 pultilla kiinni telineessä. Letkun kanssa joutuu puljaamaan hieman koska se on niin jäykkää ettei tahdo taipua minnekään mutta kyllä se sieltä tulee pois, pistä reitti merkille mitä se kulki.

Työsylinteristä letkun kiinnityssokka irti, letku irti nyppäisemällä, valuta vanhat nesteet/nesteenjämät pihalle, paina mäntä käsin sisään niin tulee loputkin.

Kaada jarrunestettä (itse käytin perus DOT4 nestettä) sopivaan astiaan mihin työsylinterin letkulähdön puoleinen pää mahtuu hieman vinottain. Paina mäntä täysin sisään käyttötangollaan/ruuvarilla/tms ja upota letkulähtö nesteeseen. Vapauta mäntä hitaasti jolloin sylinteri imee nestettä sisäänsä, paina mäntä vielä sisään nesteen alla ja anna vapautua. Tällä tavoin saadaan sylinteri ilmattua irrallaan. Nosta sylinteri nesteestä ja aseta se tuettuna sillä tavoin ettei nestettä pääse karkuun.

Etsi 4-5cm pätkä samalla halkaisijalla olevaa letkua kuin holkki on paksu. Itse löysin sopivan pätkän jotain vanhaa moottorin vesiletkua nurkista. Aseta letku työsylinterille menevän irrallaan olevan letkun holkin päälle ja tiukkaa klemmarilla. Aseta suppilo joka sopii letkun sisähalkaisijalle letkuun ja tiukkaa siihen kiinni klemmarilla, itselläni sattui olevaan sellainen teräväkärkinen suppilo joka tarpeeksi sisään painettuna vapautti venttiilin holkissa, tarvittaessa venttiilin voi vapauttaa pienellä ruuvarilla suppilon kautta työntämallä. Kaada suppiloon nestettä ja valuta venttiili auki toisesta päästä astiaan, lähinnä idea saada letku täytettyä nesteellä. Sulje venttiili. Kiinnitä letku työsylinteriin ja sokka kiinni. Suppilossa on oltava tässä vaiheessa koko ajan nestettä ettei järjestelmä haukkaa ilmaa. Suppilon on myös oltava YLIMPÄNÄ. Itse kiinnitin suppilon työpöydällä olevaan ruuvipenkkiin varoen kiinni ja asetin sylinterin lattialle. Avaa venttiili ja paina työsylinterin mäntä sisään. Suppiloon tulvii nyt nestettä ja luultavasti muutama ilmakupla. Pidä mäntää hetki pohjassa että ilma kerkee nousta ylös. Pumppaa muutaman kerran työsylinterin mäntä liikeratansa läpi ja lopeta sillä lailla että sylinteri lepää rajoitinsokkaa vasten jousensa varassa ja sulje venttiili, avot, puolet järjestelmästä ilmattu. Älä pura suppiloviritelmää vielä.

Kiinnitä työsylinteri ilman käyttötappiaan vaihteistoon ja nosta suppilo ylös. Kaada hieman nestettä suppiloon ja avaa venttiili. Asenna sylinterin käyttötappi paikoilleen sylinterin ja kytkimen käyttövivun väliin. Sulje venttiili. Pura suppilo pois ja pujota letku paikoilleen konehuoneeseen. Hankalaa mutta tehtävissä.

Kiinnitä suppilo pääsylinterin holkkiin, nestettä suppiloon ja venttiili auki. Pumppaa sylinteristä ilmat pois ja sulje venttiili sylinterin ollessa "sisässä" (asennossa mihin se pyrkii palautumaan itsekseen). Liitä holkit yhteen (v-mäinen työ ahtaassa konehuoneessa mutta tehtävissä) ja asenna pääsylinteri. Pääsylinterin saa kiinni polkimeen painamalla sisään sitä jousta nylonmokkulassa ja samalla työntäen sylinterin paikalleen, vapauta jousi - paketti pysyy nipussa. Jos nylonpalikka irtoaa polkimesta kannattaa releboksi irroittaa (2x M6 pultti etulaidassa) roikkumaan ja irroittaa polkimien "akselipultti" 16mm kannalla (suosittelen poistamaan myös polkimen palautusjousen vaikka se todella jäykkä onkin - sokka pois polkimen puolelta ja muljauttaa pallonivelen paikoiltaan, menee käänteisessä järjestyksessä takaisin. Ihan räikkä+kiintoavain toimii pultin irroituksessa. Näin saa siirrettyä poljinta pois tieltä ja asetettua palikan koukkuunsa kiinni. Tarkista että palikassa oleva ohjuritappi menee hahloonsa polkimen rungossa.
306 S16 '94 + 306 GTI-6 '97 + 206 CC '04 + Audi TT 3.2 Quattro '07 + Audi A6 Avant 2.7 Biturbo Quattro '02
Lepo: 2x405 Mi16, 605 SV24, 405 GR, 205 XL
Ex: 5x405, 1x206RC, 1x406, 1x505GTI, 1x205GTI
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.
Valvojat: Talwar, Cacadu, Sami, Miikka