Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut

AIHE: 205 1.9 GTi Mi16 - saneerausurakasta yleisiä kysymyksiä.

205 1.9 GTi Mi16 - saneerausurakasta yleisiä kysymyksiä. 29.03.2019 18:08 #47219

  • Winnie
  • Winnie hahmo
  • Poissa
  • Autosotamies
  • Viestejä: 10
Päevee!

Tallista tosiaan löytyy otsikon mukainen katsika, josta olin jo vuosi sitten hätäpäissään päissään luopumassa. Asioitten lutviutuessa sain vielä mielenhärön korjaus- ja ehostushommille. Pohjatietoina tosiaan; 205 1.9 GTi vuodelta -90 aihiona, jonka keulalle muutoskatsastettu D6C -tekniikka. Tekniikka keittänyt n. 9 vuotta takaperin, jonka jälkeen on seisoskellut surkeena. Seisoskeluaikana joku kuiskari rajalta pukkas vänkärin oven rusinaksi autollaan.

Suunniteltuna on värkätä masiina taas ajoon, jota varten ajattelinkin naksauttaa tämmösen yleispätevän kyselyaiheen, kun en aivan kaikkea hakemalla löytänyt ja kun nuita kysymyksiä voi putkahdella aiheeseen liittyen sieltä täältä. Tällä hetkellä autosta oon nostanut tekniikan ylös ja purkanut atomeiksi - silmällä katsottuna vauriot näyttäs olevan melko vähäset; kansipahvi palanut ja kansi karstottunu, lie myös kierossa. Alakerta näyttäisi olevan melkosen kunnossa - mikrometrillä en ole mittaillut, mutta laakeripintojen ja sylinterinputkien perusteella näyttäisi olevan ok. Lykky sinänsä, kun edellisestä koneremontista edellisen omistajan toimesta ei ole kovin montaa kymmentä tuhatta. Ajattelin siis selvitä ilman, että alakertaa tarvitsisi koneistaa - uudet laakerit, tiivisteet, männänrenkaat ja putkien hoonaus. Onko jotakin alakertaan, mitä kannattaa ottaa huomioon?

Tietääkö ihmiset Tampereen seudulla hyvää paikkaa, minne kansi kannattaa viiä masinoitavaksi? Hyvällä tuurilla selvinnee plaanauksella, putsailulla ja kumien vaihdolla, vai onko tuossa kannessa jotakin mitä kannattaa ottaa huomioon nyt kun se sylissä ois?

Jarruja en oo testannu, mutta laitoin uudet levyt ja palat ainakin tulemaan. Jos selvinnee pelkällä herkistelyllä ja noiden vaihdolla. Takapäässä on ne prkl:n jarrupaineentasaajat; saako niitä enää mistään? Onko niitä mahollista herkistellä mitenkään jos ovat jönkissä? Onko niille kirotuille patukoille jotakin vaihtoehtoista ratkaisua kellään?

Taka-akseli näyttäs olevan yllättävänki hyvä seisonnasta huolimatta. Mietin kuitenkin, että onko sen restauroiminen mitenkä eto-homma tälleen etupainotteisesti?

Koria ja sisutaa on tarkoitus myös hipistellä esteettisesti sitten seuraavassa aallossa - jos nyt saisi ensiksi taas leimalle ja ajoon. Onko jotakin muuta mitä kannattaa ottaa huomioon edellän mainittujen lisäksi, ennen ku yrittää tarjota katsurille?

Olis myös pakoputken sipistelyä hitsaten ja alumiiniosien puhaltelua maalauskuntoiseksi. Itellä ei kumpaakaan värkkiä ole, joten siihen liittyen ilmiantoja Tampereen tienoilta toimijoista?

Kiitos ja anteeks, moderaattori ampukoon ketjun alas, jos on väärässä paikassa väärin tehtynä.

Jos paukut riittää, nii voi olla että tästä jonkun projektikertomuksen voisin yrittää näpöstellä - nyt kuitenki tälleen.

Terveisin,
Joona
Viimeksi muokattu: 29.03.2019 20:47 : Winnie.
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.
Valvojat: Talwar, Cacadu, Sami, Miikka