Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut

AIHE: Mi16 restaurointi

Mi16 restaurointi 27.07.2018 15:49 #46800

  • hencha
  • hencha hahmo
  • Poissa
  • Alokas
  • Viestejä: 1
Luin projektipalstan ohjeet ja tulin siihen tulokseen, että tästä ei vielä ole projektiksi. Ajattelin kuitenkin tänne kirjoittaa kun joku mielenvikaisuus iski. Päätin nimittäin laittaa ensimmäisen autoni, 15 vuotta sitten ostamani -89 405 Mi16 takaisin kilpiin restauroituna "uuden veroiseksi". Tai ainakin jotain sinnepäin.

Auto on seissyt tallissa lumelta suojassa ainakin 11 vuotta ajamatta. Lähti vielä käyntiin melkein kuin palmun alta kun laittoi uuden akun (eli kävi kolmella pytyllä ja sammui heti). Puskuri on rikki ja takaovessa iso lommo kun äitimuori lainasi autoa. Kiitokseksi lainasta äippä ajoi sen kanttariin ja pakitti traktorin kauhaan. Sisusta on kuitenkin ihan kelvollisessa kunnossa, lukuunottamatta rikkinäistä kaiutinkoteloa ovessa ja pientä laittoa siellä täällä.

Tarkoituksena on huoltaa kone kuntoon (hihnat, tiivisteet, öljyt, moottorin tukikumit, pahimmat sähköviat jne), paikkailla autosta ruosteet, vaihtaa uusi puskuri, uusi takaovi ja maalata. Lopputuloksena on joko purettu autonromu tallissa seuraavat 15 vuotta tai jotain muuta.

Aloitin projektin ostamalla torista kolme pösöä varaosiksi. Kaupan päälle sain ylimääräisen moottorin.

Yksi varaosa-autoista oli kuitenkin ihan kohtuullisessa kunnossa, joten se meni kaverille eteenpäin projektiksi. Ainakin siis kaksi hylkyä tulee tätä myötä saamaan uuden elämän.

Toiset varaosa-autot taas ovat lähestulkoon paalauskunnossa, mutta ainakin oven, listat ja puskurit, vaihdelaatikot yms. sekalaista osaa niistä saa.

Ainakin noita XU9J4 -koneita on nyt yhteensä viisi kappaletta, niin ehkä niistä voi sitten myöhemmin rakennella jotain. Olisi tuolla yksi 205 pösön runko...

Päivittelen tänne sitten kuvia ja jotain tietoja jos projekti etenee. Eipä tätä voi parhaimmillaankaan askarrella kuin viikonlopun silloin tällöin kun auto on vanhempien maatilalla.

Ainakin tässä vaiheessa voi heti kysellä paria juttua:

1. Saako jostain muovinippeleitä joilla alahelma ja sivulistat ovat kiinni auton kyljessä. Alahelma näyttää kaikissa aaltoilevan miten sattuu. Onkohan sen kiinnittämiseen parempaa keinoa?

2. Sivulistoissa on "alumiiniraita", tai siis sellainen alumiinilista. Kyllä jokainen Mi16 nähnyt tietää mistä on kyse. Onko ideoita miten sellaisen entisöisi kun muutamasta kohtaa on ko alumiini irronnut eikä taida mistään autosta löytyä kokonaan ehjiä...

3. Ei kellään olisi myynnissä (edullisesti) alkuperäisiä 15" Mi16-vanteita? Itsellä on yhdet "tuningvanteet" ja orkkikset 14" vanteet. Tai vastaavasti jos on ideoita vanteista jotka passaavat hyvin kyseiseen malliin. Ei tässä museoautoa kuitenkaan tehdä.

4. Mistä saisi Mi16 puskuriin sopivat sumuvalot? Niitä ei tunnu mistään löytyvän. Onko jotain aftermarket -valoja jotka kävisivät olemassa oleviin reikiin ja näyttäisivät riittävän orkkikselta?

5. Ajovalon pesurit. Yhdessä puskurissa niitä ei ole, omastani toinen on lentänyt mäkeen äitin kolaroidessa autoa. Saako niitä jostain vai pitäisikö suosiolla askarrella ne reiät umpeen?
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

Mi16 restaurointi 27.07.2018 19:37 #46801

  • imaS
  • imaS hahmo
  • Poissa
  • Mestarikersantti
  • Viestejä: 240
Helmojen muovikiinnikkeitä saa ainakin ATD:ltä.
atdperformance.fr/magasin5/page2-en.html

Sivulistojen kiiltävät osat taisi olla ruostumatonta terästä, joten niitä voi huoletta kiillotella metallin kiillotus tahnoilla. Puskureiden listat on hankalampi projekti. Nuo näyttää olevan jotain muovipinnoitettua alumiinia tms.
405 Mi16x4, 406 Coupe V6
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.
Valvojat: Talwar, Cacadu, Sami, Miikka